Bu ülke halkları için dini inanç önemsiz!

Dini inançlara en az önem veren 10 ülke. isveç, Danimarka, Çin, Estonya, Norveç, İngiltere, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Japonya, Finlandiya...

10 - Finlandiya'da nüfusun % 69'u için din hayat içerisinde önemli bir yer tutmuyor.

9 - Japonya'da inanç konusunda önem vermeyen insanların nüfusa oranı % 71. Bu rakam, 127 milyon nüfuslu ülkenin 90 milyonluk bir bölümüne denk geliyor.

8 - Çek Cumhuriyeti'nde yapılan ankette ise nüfusun yaklaşık % 72'lik bir bölümü dini inancı önemsemiyor.

7 - Fransanın % 74ü için din günlük hayatta önemli bir yere sahip değil.

6 - İngiltere'nin % 76'sı için inançlar hayatı yönlendiren bir olgu değil. İngilterede 2008 yılına kadar Hristiyanlığı eleştirmek kanunen yasaktı. Fakat bu kanunun son uygulanışı 1921 yılında gerçekleşmiş. 2008 yılında da kanun yürürlükten kalkmış.

5 - Nüfusun % 78'inin “Din hayatımda önemli bir yer tutmuyor” dediği Norveç dünyanın en güzel ülkelerinden biridir.

4 - Hiç bir önemli olayda kolay kolay adından söz ettirmeyen Estonya'da 1 milyon 300 binlik nüfusun 1 milyonu için dini inanç mühim bir konu değil (% 78)

3 - Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Çin'de insanlar dini inançlara önem vermiyor. Ankete göre % 82lik bir bölüm.

2 - Danimarka da inancı hayatında önemli bir yere koymadığını söyleyen insanların nüfusa oranı % 83. yaklaşık 4.5 milyon kişi.

1 - Dünyanın inançlara en az önem veren ülkesi % 88'lik nüfus oranıyla İsveç. İsveç halkı hayatlarında dine önem vermiyor.