Lahmacun en sağlıklı fast food yiyeceği

Prof. Dr. Canan Karatay, lahmacun yerken çekilmiş fotoğraflarının sosyal medyada yayılmasıyla ile ilgili açıklama yaptı. Lahmacunu Türk mutfağının en sağlıklı fast food'u olarak gördüğünü belirten Karatay, “Ekmekle lahmacunu bir tutanlar akıllarını peynir ekmekle yemişlerdir” dedi.

Beslenme öneriyle dikkatleri üzerine çeken Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde düzenlenen 'Sağlıklı Beslenme' seminerine katıldı. Karatay, seminer öncesinde geçtiğimiz günlerde sosyal medyada hızla yayılan ve capsleri yapılan lahmacun yediği fotoğraflar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

" LAHMACUN TÜRK MUTFAĞININ EN SAĞLIKLI FAST FOOD'UDUR"

Lahmacunun Türk mutfağının en sağlıklı fast food'u olduğunu ifade eden Prof. Dr. Canan Karatay, "Lahmacun yerken fotoğrafım çıktı, ben her zaman lahmacun yiyorum. Tüm toplantılarımda ve yayınlarda önümde lahmacun var. Lahmacun Türklerin en sağlıklı fast food'udur. Çünkü hamuru incedir, mayasızdır. Üzerinde et vardır, mutlaka yiyeceğiz. Üzerinde kıyma vardır yağı çok önemlidir. İçinde sebze vardır limon sıkılır ve ayranla içilir. Her türlü protein, yağ, karbonhidrat ve vitamin var. Ben her zaman lahmacun yiyebilirsiniz diyorum. Şimdi ekmekle lahmacunu bir tutanlar, akıllarını peynir ekmekle yemişlerdir" dedi.

"LAHANA GÖBEKLİ BEYLER İÇİN ÖNEMLİDİR, KİLO VERDİRİR"

Seminer için geldiği Kaynarca ilçesinde ilçeye özgü olan lahana sebzesinden de övgüyle bahseden Karatay, "Lahana dünyanın en sağlıklı gıdasıdır. Lahana, kan şekerini yükseltmez, kilo verdirir. Şeker hastalığını düzeltir, kanseri önler, bağışıklık sistemini hızlandırır ve de göbekli beyler için çok önemlidir, kilo verdirir" diye konuştu.