11 ülkeden 140 öğrenci İstanbul'da buluştu

55 ülkede uluslararası eğitim faaliyetleri yürüten Türkiye Maarif Vakfı'nın düzenlediği çocuk şenliği, Çocuk Bayramı dolayısıyla 24 Nisan'da İstanbul'da gerçekleşti. Şenlik alanında çocuklar için hazırlanan özel sahnede Kırgızistan, Arnavutluk, Filistin, Fildişi Sahili, Venezuela ve Etiyopya ülkelerinden çocuklar kültürel danslarını sergiledi.

Bayrak ve balonlarla süslü Maarif bahçesinde açık büfe ikram stantları, çocuklara yönelik pamuk şeker, patlamış mısır, Osmanlı macunu ve geleneksel kıyafetli şerbetçi ile animatörler yer aldı. Şenlikte, 11 ülkeden 140 Maarif Vakfı öğrencisi önceki gün yaşanan depremin etkisini geride bırakırken folklor gösterisi ile de kültürlerinin zenginliklerini sergileme imkânı buldu.

Türkiye Maarif Vakfı mütevelli heyeti başkanı Mahmut M. Özdil, çocukları Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Etkinlikte yaptığı konuşmada, 55 ülkede yaklaşık 70 bin çocuğa örgün ve yaygın eğitim hizmetleri sunmaya gayret ettiklerini söyledi.
Şenlik dolayısıyla Ankara ve İstanbul'u ziyaret eden öğrenciler, Maarif Vakfı'na minnetlerini iletirken mütevelli heyeti başkanına hediyelerini takdim etti.