15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Ankara'da kutlandı

FETÖ'nün darbe girişimine karşı direnişin sembolü haline gelen yerlerden olan Kahramankazan'da 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikte mehteran gösterileri yapıldı, dualar edildi ve şehitlerin isimleri okunarak yoklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı ve 15 Temmuz'da Kahramankazan halkının verdiği mücadeleyi konu alan sinevizyon gösterisinin ardından Akıncı Üssü'nde şehit edilen Kahramankazanlı 9 kişinin ismi Belediye Başkanı Serhat Oğuz tarafından okunarak temsili yoklama yapıldı.
Belediye Başkanı Oğuz, yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihi yürüyüşünü yüzyıllardır devam ettirdiğini ve türlü badirelerden geçe geçe bu günlere geldiğini belirterek, 'Sevgili gençler tarihin dönüm noktalarından bir tanesiydi 15 Temmuz. O gece Kahramankazan Belediyemizin önünde toplandık. Bir kısmımız havaalanına, bazılarımız Beştepe Külliyesine, bazılarımız da darbenin komuta merkezi olduğu anlaşılan 4. Ana Jet Üs Komutanlığına gitti. Saat 04.08'de ise darbeci hainler nizamiye önünde, ellerinde tırnak çakısı bile olmayan kardeşlerimizin üzerine ateş açtılar. 9 kardeşimizi şehit ettiler, 92 kardeşimiz gazi oldu.' dedi.

Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan'ın konser verdiği kutlamalarda, ilahiyatçı Necmettin Nursaçan da şehitlik ve 15 Temmuz üzerine sohbet gerçekleştirdi.