200 kiloya ulaşan fil hastası kadın 7 yıldır evden çıkamıyor

Aydın'ın İncirliova ilçesinde halk arasında 'fil hastalığı' olarak bilinen 'lenfödem' nedeniyle 7 yıldır eve mahkum yaşayan 200 kilo ağırlığındaki Aysel Dönmez, 7 yıldır evin içerisinde hapis hayatı yaşıyorum, sürekli evde olduğum için psikolojim de bozuldu. Tek istediğim diğer insanlar gibi gezip, dolaşabilmek dedi.

Kurtuluş Mahallesi'nde eşi İbrahim Dönmez ile yaşayan evli ve 5 çocuk annesi Aysel Dönmez, 7 yıl önce halk arasında 'fil hastalığı' olarak bilinen 'lenfödem'e yakalandı. 200 kilo ağırlığına ulaşan Dönmez, evden çıkamaz hale geldi.

Yürümekte zorlanan ve 7 yıldır eve mahkum yaşayan Aysel Dönmez, kilosunun yanı sıra diyabet, tansiyon ve kalp rahatsızlıkları bulunduğunu belirtip, çok zor bir yaşam sürdüğünü anlattı.

Engelli maaşı aldığını eşinin de malulen emekli olduğunu belirten Dönmez, evin bakımını ise İncirliova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerinin üstlendiğini söyledi.

Tek isteğinin kilo verip, sağlığına kavuşmak olduğunu dile getiren Dönmez, Kilom nedeniyle yattığım çekyat zamanla aşınıp, zarar görüyor. Hastalandığım zaman merdivenli itfaiye aracı gelip, beni balkondan alarak çıkarıyor. 7 yıldır evin içerisinde hapis hayatı yaşıyorum, sürekli evde olduğum için psikolojim de bozuldu. Tek istediğim diğer insanlar gibi gezip, dolaşabilmek ifadelerini kullandı.