4 hayırsever yaklaşık 30 bin liralık bakkal borcunu ödedi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, isimlerinin açıklanmasını istemeyen 4 hayırsever, Hürriyet Mahallesindeki depremzedelerin bakkala olan 30 bin 250 lira borcunu ödedi. İlk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyleyen bakkal Bayram Keskin, 'İlk önce şaka yaptıklarını sandım. Sonra mahallelinin borcunu sorup, ödemeyi yaptılar. İsimlerini de söylemediler' dedi.

6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bini aşkın kişinin hayatını kaybetmesine ve yüzlerce evin yıkılmasına yol açtı. Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı ilçede, depremzedeler de konteyner kentlerde veya az hasarlı olan evlerinde yaşamlarını sürdürüyor.

Hürriyet Mahallesi?nde 44 yıldır bakkal dükkanı işleten Bayram Keskin (67), iş yerinin önüne otururken yanına otomobille 4 kişi geldi. Keskin, bir süre sohbet ettiği ve deprem bölgesini dolaştıklarını söyleyen 4 kişinin kendisine depremzede mahalle sakinlerinin veresiye borçlarını ödemek istediklerini söyledi. Şaşkınlık yaşayan ve şaka yapıldığını düşünen Keskin, ismini açıklamayan 4 kişinin ciddi olduklarını ifade etmesinin ardından defterdeki borçları hesapladı. 4 kişi, daha sonra depremzedelere ait 30 bin 250 liralık borcu ödeyip, defterdeki veresiyelerin yazılı olduğu sayfaları alarak ayrıldı.