6 Şubat depremini bilen uzmandan yeni uyarı

6 Şubat depremini tahmin eden uzman, şimdi de Tokat ve Hatay için uyarıda bulundu. Gökbilimci Hoogerbeets, yayımladığı deprem uyarısı haritasında Adana ve Hatay çevresini işaretledi.

Türkiye bulunduğu coğrafi konum nedeniyle farklı fay hatları üzerinde bulunuyor ve sık sık depremlerle karşı karşıya kalıyor. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli Asrın Felaketi, 11 ilde büyük yıkıma neden olmuştu.

6 Şubat depremini üç gün önceden tahmin eden Hollandalı gökbilimci Frank Hoogerbeets'in şirketi, yeni bir uluslararası deprem uyarısı yayımladı. Paylaşılan uyarıda Adana, Hatay çevresi ile Orta ve Doğu Karadeniz bölgeleri risk altındaki bölgeler olarak işaretlendi.

Hoogerbeets, 18 Nisan 2024 tarihinde Tokat'ta gerçekleşen depremi de doğru tahmin etmiş, 01.39'daki uyarıdan 16 saat 32 dakika sonra Tokat, 5,6'lık depremle sarsılmıştı.

“İşaretli gölgeler yaklaşık değerdir” sözüyle takipçileri uyaran Hoogerbeets'in tahminleri, kamuoyunda büyük ilgi görse de bazı uzmanlar tarafından bilimsel bir dayanağı olmadığı eleştirilerine maruz kalıyor.