750 gram doğan Ayza 3'üncü yaş gününü hayata tutunduğu hastanede kutladı

Antalya'da 26 haftalıkken 790 gram olarak dünyaya gelen, 97 gün yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Ayza Çiftçi, 3'üncü yaş gününü hayata tutunduğu hastanede pasta keserek kutladı.

Küçük Ayza'nın annesi Şefika Çiftçi (31), 'İlk dokunduğumda nasıl tutacağımı bilemedim. Duygusal boşluktaydım. O an anne- kız ilişkisini hissetmiştim. Emzirme sürecimizde anneliğimi daha hissederek, ağlayarak o duygusallığı yaşadım' dedi.
Antalya'da yaşayan Şefika Çiftçi, hamileliğinin 26'ncı haftasında özel hastanede kızı Ayza bebeği dünyaya getirdi. 790 gram doğan ve yenidoğan yoğun bakım ünitesine alınan Ayza bebek, solunum sıkıntısı nedeniyle bir süre entübe olarak, bir süre de nazal beslenerek tedavi gördü. Kızının iyileşeceği inancından bir an olsun vazgeçmeyen Şefika Çiftçi, 97 günlük tedavi sonucunda onu sağlıklı bir şekilde kucağına aldı. 3 yaş kontrolü için hastanede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Gönül Tezel'e muayene olan Ayza Çiftçi, doktorları ve hastane çalışanlarıyla birlikte pasta kesti.