81 yaşındaki Nazım dayı 41 yıldır düğünlerde zurna çalıyor

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Eskigazi köyünde yaşayan 4 çocuk ve 14 torun sahibi Nazım Koç (81), 1982 yılında 40 yaşındayken eline aldığı zurnayı 41 yıldır bırakmadı.

Selim ilçesine bağlı Bayburt köyünde düzenlenen düğünde sahne alarak zurna çalmaya başlayan Nazım Koç, o günden beri düğünlerin aranan ismi oldu. Sadece Kars'ta değil çevre il ve ilçelerin yanısıra İstanbul'a da düğünlerde zurna çalmaya davet edilen Nazım Koç, Her zurna çaldığımda biraz daha gençleşiyorum. Müziksiz duramamam, zurna olmayınca hasta olurum dedi.

Selim ilçesine bağlı Eskigazi köyünde çiftçilikle uğraşan Nazım Koç, 40 yaşına kadar ailesine ait hayvanların çobanlığını da yaptı. Hayvanlarını otlatmak için çıkardığı arazide kamıştan yöredeki ismiyle 'zivan'ı yaparak çalan Koç'a köylerine gelen seyyar satıcılar, eski bir zurna hediye etti. Kamıştan zivanı bırakan Nazım Koç, kendi kendine çalışarak yöreye ait türkü ve oyun havalarını zurna ile çalmayı başardı. Zurnacı Nazım Koç, Selim ilçesine bağlı Bayburt Köyündeki düğünde davulcuya eşlik etmesi için davet aldı. İlk düğününü başarıyla tamamlayan Koç, daha da zurnayı elinden bırakmadı. Bir taraftan çiftçiliğe devam ederken bir taraftan da düğünlerde zurnasıyla şovunu sürdüren Nazım Koç, sadece Kars'ta değil çevre il ve ilçelerin yanısıra İstanbul'a da düğünlere davet ediliyor.

Son olarak Bayburt köyündeki düğünde sahne alan Nazım Koç, zurna çalarak eğlendirdiği vatandaşlarla birlikte halay çekti. Müzik benim hayatım diyen Nazım Koç, Zurna benim ilacımdır. Ben hastalandığım zaman bunu çaldığımda hemen iyileşiyorum. Akşamları evde bazen mey çalarım. Eşim bile bazen mey çaldığım zaman hemen gözünü yumuyor ve rahat rahat yatıyor. Müzikle yatıyorum müzikle kalkıyorum. Müzik çok iyidir, insanın kederini giderecek derecededir. Sürekli zurna çalıyorum halk da beni çok seviyor ben de halkı çok seviyorum dedi.