ABD, UFO'ları gizliyor mu?

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nde Tanımlanamayan Uçan Cisimler üzerine tarihi bir oturum gerçekleştirildi ve akıl almaz iddialar ortaya atıldı. İşin ilginci, bu iddialar herhangi birileri tarafından değil, istihbarat ve güvenlik teşkilatlarında görev almış kişiler tarafından gündeme getirildi.

ABD hükümetleri gizli UFO operasyonları mı yönetiyor? 51. Bölge, uzayın derinliklerinden gelen düzenli sinyaller ve çok daha fazlası bütün dünyadan gizleniyor mu? İnsanoğlu gerçekten Ay'a ayak bastı mı yok komplo teorileri haklı olabilir mi? Bütün bu soruları bize sorduran sebepler hangi dönemlerde ortaya çıkıyor?

Başladığı noktanın çok daha ilerisine giden uzay çalışmaları günümüzde; uzay madenciliği, uzay turizmi ve haberleşme-internet teknolojileri gibi birçok alanda karşımıza çıkıyor. Ele aldığımız birçok konuda olduğu gibi dünyanın uzay serüveni de göründüğü kadar masum değil. Amerika Birleşik Devletleri uzay çalışmalarını Vietnam Savaşı'nın kontrol dışına çıktığı dönemde yoğunlaştırmıştı. Soğuk Savaş döneminden 'müttefiki' Sovyetler Birliği ise ABD'nin en zayıf anında uzaya ilk defa insan yollamıştı.

Bahsettiğimiz bütün bu konuların ötesinde bir de gerçeküstü gündemler var. Geçtiğimiz günlerde gündeme oturan kongre, bu akıl zorlayan mevzuların yeniden patlak vermesinin önünü açmıştı.

Propaganda, belli aralıklarla gündemlerimize oturan UFO meselesini, Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen oturumu, süper güçler ABD ve Sovyetlerin çekişmesi ışığında insanlığın uzay macerasını ve çok daha fazlasını ele alıyor. Çok boyutlu satranca hoş geldiniz.