ABD'deki dünyanın en büyük LED küresine animasyonlar yansıtıldı

ABD'nin Las Vegas şehrindeki fütüristtik müzik ve eğlence kompleksi olan MSG Sphere'in dış cephesindeki devasa LED ekranına animasyonlar yansıtıldı. MSG Sphere'nin sonbaharda açılması bekleniyor.

Dünyanın en büyük küre formundaki yapısıyla bilinen, dış cephesinde dünyanın en büyük LED ekranı yer alan Sphere, kısa süre önce ilk kez resmi olarak 'Merhaba Dünya' mesajıyla aydınlatıldı.
Sphere, 2018'de Madison Square Garden Company tarafından duyuruldu ve ertesi yıl inşaatına başlandı. 2,3 milyar dolarlık yatırımla inşa edilen Sphere, 18 bin 600 kişilik kapasiteye sahip. 111 metre yüksekliğe ve 157 metre genişliğe sahip yapı, 580 bin metrekarelik tamamen programlanabilir dev ekranında 1.2 milyon LED ışıkla süslenmiş animasyonları izleyicilere sunuyor.
Yapı, 'Ekzosfer' olarak adlandırılan devasa LED ekranıyla rekorlar kırarken, aynı zamanda dünyanın en büyük küresel binası olma özelliğini de taşıyor.

Kompleksin yapım çalışmaları halen sürerken, tamamlandığında canlı eğlence ve konserlere ev sahipliği yapacak, dış cephesinde çok çeşitli görsel içerikler sergilenecek. İçerisinde konserler, filmler ve bazı spor etkinlikleri de düzenlenecek yapı, 29 Eylül'de rock grubu U2 konseriyle açılacak.
Konserin biletleri ise şimdiden tükendi.