Afla döndüğü Hukuk Fakültesi'ni bitirdi: 84 yaşında avukat oldu

Antalya'da Mustafa Yavuz Yalçınkaya (84), 1959'da kayıt yaptırdığı ve 2018 yılında afla geri döndüğü Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden geçen yıl mezun olduktan sonra avukatlık stajını da tamamladı. Antalya Barosu'na kayıt yaptıran en yaşlı avukat unvanıyla ruhsatını alan Yalçınkaya, cübbesini de giydi.

Hukuk fakültelerinden mezun olup, 1 yıllık stajyerlik dönemini tamamlayan 8 avukat için Antalya Barosu'nda cübbe giyme ve yemin töreni düzenlendi. Törende yeni avukatlar Fatma Beyza Işık, Hande Altuğ, İbrahim Çağlar Çınar, İnci Demircioğlu, Rüveyda Demirci, Simay Tellioğlu, Mustafa Yavuz Yalçınkaya ve Figen Yağmur Aslan avukatlık ruhsatı alan isimler oldu.

Türkiye'nin en yaşlı hukuk fakültesi mezunu olarak geçen yıl Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren 84 yaşındaki evli, 1 çocuk babası Mustafa Yavuz Yalçınkaya, Antalya'da 1 yıllık stajyerlik dönemini tamamladıktan sonra avukatlık ruhsatını almaya hak kazandı. Avukatlık yeminini ettikten sonra baro yönetimi ve staj yaptığı avukat Perihan As tarafından cübbesi giydirilen Yalçınkaya, teşekkür etti.