Ağzıyla tuttuğu kalemle Milli Muharip Uçak KAAN'ı modelledi

Iğdır'da 1987 yılında dünyaya gelen Yusuf Akgün, 6 yaşında yüksek gerilim direğine tırmanması sonucu iki kolunu da kaybetti.
Yaklaşık 3 ay Erzurum'da hastanede tedavi gören Akgün, çevresindekilerin 'iyileşemez' sözlerine karşı azmedip, yeniden hayata tutundu. Kaza sonrası ailesi tarafından 6 yaşında Ankara Saray Çocuk Yuvası'na yerleştirilen Akgün, 8 yaşına geldiğinde ağzıyla kalem tutarak yazı yazmaya başladı.

Yurtta sanat ve spor alanındaki eğitimlere katılan Yusuf Akgün, yüzme ve atletizmde çok sayıda derece elde etti.
Bir vakıf üniversitesinde yüzde yüz burslu okuduğu Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümünü tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Bilim ve Toplum Çalışmaları üzerine yüksek lisans yapan Akgün, ağzıyla tuttuğu kalemle AKSUNGUR İHA ile TEBER Güdüm Kiti'ni resmederek, örnek çalışmalara imza attı. Bu çalışmalarından sonra Akgün'ü keşfeden TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, kendisinden Milli Muharip Uçak KAAN'ı resmederek modellemesini istedi. Ağzında tutuğu kalemle KAAN'ın karşısına geçerek çizimini yapan Akgün, 'Hayaller Engel Tanımaz' başlığıyla KAAN'ın reklam ve tanıtım yüzü oldu.

Ağzıyla çizimleri yapmaya başladığını anlatan Akgün, şunları kaydetti:
'Benim bu şekilde çalışmam Temel Kotil hocamızın dikkatini çekiyor. Beni makamlarına davet ettiler. Konu sayın Cumhurbaşkanımıza iletiliyor. 'Yusuf Akgün'e biz referansız' diyorlar. Temel hocam bana, 'Bir göz bebeğimiz var, bizim için çok kıymetli. Hayatını araştırdım, senin hayatınla entegre Milli Muharip Uçağımız KAAN. Sen engellerle mücadele etmişsin biz de engellerle mücadele ettik ve bugüne getirdik. Gözbebeğimizi uçuracağız. Bunu bize resmeder misin?' dedi. Şahsım adına böyle bir projede yer almak gurur verici. Bu çalışmam sadece bugün için değil, yarınlara da bir imza olacak. Bir yurt çocuğu olarak Milli Muharip Uçak KAAN gibi bir projede yer alıyorsunuz. Bu gurur verici. Sadece Türkiye için söylemiyorum, dünyada da savunma ve uzay sanayi gibi üst düzey bir teknolojide bir engellinin yer alması gurur verici.' Daha önce TEBER 82 ve Şimşek projelerinin tanıtımında yer aldığını belirten Akgün, Türkiye'nin ilk uçan arabası 'Cezeri' ile 'Altay Tankı' için de teklif aldığını aktardı.