Arama kurtarma çalışmalarının ardından konteyner kent kuruyorlar

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından büyük yıkım yaşayan Hatay'da, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 600 personeliyle depremin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Depremden etkilenen Hatay'da faaliyetlerine başlayan ekipler, arama kurtarma çalışmaları devam ederken bölgedeki barınma ihtiyacına cevap vermek için de kolları sıvadı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, depremin hemen ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın talimatlarıyla arama kurtarma ve yardım ekipleriyle yola çıktıklarını söyledi.

Belediye olarak, kısa, orta ve uzun vadede neler yapabileceklerini görüştüklerini vurgulayan Aydınlık, 'Depremin hemen ardından bölgeye gidecek yardımları koordine edebileceğimiz bir kriz masası kuruldu. Arama kurtarma yapacak ve aşevi kuracak ekiplerimiz hemen bölgeye intikal ettiler. Sonrasında bölgede arama kurtarma faaliyetleri devam ederken depremin ortaya koyduğu zarar ve normalleşme için yapılacak faaliyetler belirlenirken en önemli konulardan barınma ihtiyacı için yer tespitlerine girişildi.' diye konuştu.