Atatürk Kültür Merkezi açılıyor

Yenilenen Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binasının açılışı bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek.

İstanbul Taksim'deki Yeni Atatürk Kültür Merkezi, tarihi açılışa hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni AKM'nin açılışını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapacak. Eski binanın inşası, uzun yıllar sürdü. 1946'da opera binası olarak temeli atılan yapı ancak 12 Nisan 1969'da 'İstanbul Kültür Sarayı' adıyla kapılarını açtı. 1970'te 'Cadı Kazanı' eserinin temsili sırasında çıkan yangında hasar gören bina, 1978'de Atatürk Kültür Merkezi adıyla yeniden açıldı. 2000'li yıllara gelindiğinde artık büyük bir yenilenmeye ihtiyaç vardı. 2008'de kapatıldı. Yeni AKM'nin temeli ise 10 Şubat 2019'da atıldı. Cumhuriyet'in 98'inci yıl dönümünde kapılarını açacak olan AKM, ilk yapının mimarı olan Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu Murat Tabanlıoğlu'nun imzasını taşıyor.

Yeni Atatürk Kültür Merkezi'nde eski binanın silueti ve önemli karakteristik özellikleri korundu. Eski AKM'deki seramik sanatçısı Sadi Diren duvarı da aslına uygun şekilde yapıldı.