Ayağından yaralanan köpeğe 112 çalışanları sahip çıktı

Kayseri'de sağlık çalışanları 112 istasyonuna gelen ve ayağındaki çıkık nedeniyle yürümekte zorluk çeken köpek 'Mahoni'yi tedavisini yaparak sahiplendi.

Tomarza ilçesinde bir süredir 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonuna gelen köpeğin ayağında sorun olduğunu gören sağlık çalışanları Esra ve Fatih Akşahin ile Mustafa Koca ve Ayşe Büyükbaş, veteriner bir arkadaşlarını arayarak bilgi aldı.

Veterinerin 'Köpeğin ayağında çıkık olabilir.' sözleri üzerine sağlık çalışanları işe koyuldu.

Sağ arka ayağını yerine oturtup ödemi temiz bezle saran çalışanlar, her geçen gün iyiye giden 'Mahoni'ye dönüşümlü bakıyor.
Acil tıp teknisyeni ve paramedik Fatih Akşahin, 2018 yılından bu yana görev yaptığı merkeze köpeğin son bir aydır gelmeye başladığını söyledi.

Önceki gün nöbete geldiklerinde köpeğin ayağında hafif şişlik olduğunu gördüklerini ifade eden Akşahin, 'Ne olduğuna baktık. Hafif dokununca biraz ağrısı vardı, ayağını çekiyordu. Veterinerlik bilgim de var. Veteriner hekim arkadaşlara danıştık. Çıkık vardı, yerine oturttuk. Ondan sonra sarmamız gerektiğini söyledi. Hayvanların kemik yapısı da insanlarla aynı olunca buna uygun olarak sarma işlemini yaptık.' diye konuştu.