Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: 'Türk dünyası bizim ailemizdir'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede yeni dönemin başladığını, bu döneme alnı açık, yüzü ak, başı dik girdiklerini söyleyerek, 'Ermenistan ve bu ülkeyi askeri yönden destekleyenler bilmelidir ki bizi hiçbir şey durduramaz. Eğer bize karşı toprak iddialarına son verilmezse, eğer Ermenistan kendi yasalarını düzene koymazsa barış anlaşması olmayacaktır.' dedi.

Aliyev, Azerbaycan Milli Meclisi'nde yemin ederek resmen göreve başlamasının ardından konuşma yaptı.

Kendisine bir kez daha itimat gösteren Azerbaycan halkına teşekkür eden Aliyev, ülkenin kapsamlı kalkınması ve toprak bütünlüğünün korunması için elinden gelen her şeyi yapacağını belirtti.

Aliyev, bugüne kadar yaptıkları gibi bağımsız dış politika sürdüreceklerini belirterek, şunları kaydetti:

'Öncelikle Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Açıkça söylemek istiyorum ki bu bizim için önceliktir. Türk Devletleri Teşkilatı bizim için temel uluslararası organizasyondur, çünkü o bizim ailemizdir. Bizim başka ailemiz yok. Türk dünyası bizim ailemizdir. Türk Devletleri Teşkilatının küresel alanda önemli bir aktör ve güç merkezi haline gelmesi için ortak çaba sarf etmeliyiz. Bunu ancak birlikte başarabiliriz.'