Azmiyle 3 yabancı dil öğrenen Seda, hastalığına rağmen hayata sımsıkı tutunuyor

Kayseri'de yaşayan Spinal Müsküler Atrofi (SMA) tip 2 hastası 25 yaşındaki Seda Karakaya, hayata tutunma azmiyle örnek oluyor.
Doktorların 10 yaşındayken SMA tip 2 hastalığı tanısı koydukları Karakaya, ailesinin desteğiyle 5 yaşında okuma yazma öğrendi.
Karakaya, bir süre sonra nefes alma, hareket ve konuşma kabiliyetini etkileyen rahatsızlığı nedeniyle 2 kez omurga eğriliği (skolyoz) ameliyatı geçirdi. Bu nedenle ilkokula 9 yaşında başlayabilen Karakaya, lise eğitimini de açıktan tamamlayarak, üniversite sınavlarına girdi.
Karakaya, aldığı puanla Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandı. Bu bölümde 3. sınıf öğrencisi olan, aynı zamanda Açık Öğretim Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 2. sınıfta okuyan Karakaya, eğitimi boyunca İngilizce, Rusça ve Almanca öğrendi.
Cumhurbaşkanlığı koordinasyonunda yürütülen 'Staj Seferberliği' programı kapsamında Erciyes Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Başkanlığında 20 gün staj gören Karakaya, Avrupa Birliği projesi olan Erasmus+ programıyla Almanya'da bulunan bir organizasyon şirketinde de 2 ay staj yaptı.
Tıbba ilgisinden dolayı tıp makaleleri çevirisi de yapan Karakaya, eğitimine devam ettiği Kayseri'de, üyesi olduğu Bilinçli Gençler Kulübü'nce organize edilen etkinliklere de konuşmacı olarak katılıyor.