Baba ve 4 oğlu yıkılan dükkanlarındaki makineleri enkazdan çıkarmaya çalışıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın İskenderun ilçesindeki 2 katlı dükkanı yıkılan ve iş makineleri enkazda kalan baba, oğullarıyla molozları kaldırıp, makineleri kurtarmaya çalışıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde İskenderun ilçesinde çok sayıda bina yıkılıp, hasar oluşurken, Muradiye Mahallesi'ndeki İskenderun Sanayi Sitesi'ndeki dükkanlar da zarar gördü.

Ahmet Murat Şimşek'in (52) jeneratör tamir dükkanı da beraberindeki 6 dükkanla yıkıldı. Depremden yara almadan kurtulan Şimşek, ailesinin de güvende olmasının ardından sanayi sitesindeki dükkanına koştu.

Dükkanının yerle bir olduğunu gören Şimşek, içerideki torna, freze, matkap, hidrolik pres, punta kaynak makinesi gibi 10 makinesini kurtarmak için 4 oğluyla çalışmaya başladı.

İş yerinin üstündeki molozları temizlemeye çalışan Şimşek, beton deliciyle 17 günlük çalışmanın ardından 3 makinesini dışarıya çıkarabildi. Şimşek, geri kalan makinelerini çıkarmak için en büyüğü 26, en küçüğü 14 yaşındaki oğullarıyla çalışmasını sürdürüyor.