Babalarını depremde kalp krizinden kaybeden aile traktör römorkunda kalıyor

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, deprem sırasında kalp krizinden yaşamını yitiren 11 çocuk babası Cuma Savrak'ın (72) ailesi, evleri hasar gördüğü için traktör römorkunun üzerine branda çekip soba kurarak burada yaşamaya başladı.

3 çocuk babası Adem Savrak (41), Römorkta 15-20 kişi kaldığımız oluyor. Bizler dışarıda ateş yakıp idare edebiliriz ama çocuklar edemez. Onları depremden değil de soğuktan öldüreceğiz. Römorka ancak oturarak sığabiliyoruz. Bizler için değil, küçük çocuklar ve kadınlar için bir konteyner olursa çok iyi olur dedi.

Elbistan ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde evli 11 çocuk babası Cuma Savrak, kalp krizi geçirdi. Yakınları tarafından Elbistan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Savrak, kurtarılamadı. Babalarını toprağa veren aile, evlerinin hasar görmesi nedeniyle Akbayır Mahallesi'ne geldi. Aile, traktör römorkunu brandalar ile kapatarak barınağa dönüştürdü. Römorka soba yerleştiren aile, soğuk havalarda depremden korunmaya çalışıyor. AFAD tarafından da bir çadır verilen aile, kalabalık olduğu için hem çadırda hem de traktör römorkunda kalıyor. Aile, traktör römorklarından birini de erzak deposu olarak kullanıyor.