Bella Hadid kim?

İsrail-Hamas çatışmalarında kimin ne açıklama yaptığı bu süreç için oldukça önemli. Herkes tarafını belli ediyor. Bu kişilerden biri de gerekirse mesleğimden olurum ama desteğimi sürdüreceğim diyen Bella Hadid. Onu daha çok modelliği ya da ailesiyle ilgili yaşanan olaylardan tanıyoruz kendisi bu savaşta Filistin'i destekliyor. PROFİL'in bu bölümünde açıklamalarıyla İsrail'e kafa tutan Bella Hadid var.
Isabell Khairiah Hadid ya da bildiğimiz adıyla Bella Hadid 9 Ekim 1996'da Washington'da doğdu. Filistin asıllı Amerikalı bir model. Babası Filistinli müslüman gayrimenkul emlak geliştiricisi Mohamed Hadid annesi ise Hollandalı televizyon ünlüsü ve eski model Yolanda Hadid. Kardeşleri de en az onun kadar konuşulan Gigi Hadid, Alana ve Anwar Hadid. Mohamed Hadid, babası aracılığıyla 18. yüzyılın ortalarında Kuzey Filistin hükümdarı olan Zahir el Ömer'in soyundan geldiğini iddia ediyor. Geçtiğimiz yıl yaptığı İstanbul ziyaretinde de Ayasofya ve Sultanahmet Camii'lerinde namaz kılmış Türkiye'yi çok sevdiğini açıklamıştı.Hadid ve kardeşleri hayatının bir döneminde Kaliforniya'daki bir çiftlikte büyüdüler. Daha küçükken Hadid binicilik tutkunuydu ve Rio de Janeiro'daki 2016 Olimpiyatlarına katılma hayalleri vardı ancak kronik Lyme hastalığı sebebiyle 2013'te yarışmaktan vazgeçmek zorunda kaldı. Ekim 2015'e kadar kronik Lyme hastası olduğu açıklanmamıştı. Kendisine 2012'de annesi ve erkek kardeşiyle birlikte kronik hastalık teşhisi konuldu. Bu hastalıkla ilgili geçtiğimiz yıl yaptığı paylaşımlar da oldukça konuşulmuştu. Bella tüm hastalık ve tedavi sürecini sevenleriyle paylaşmıştı.Çiftlikte büyüdü demiştik. Bella'nın annesi Yolanda bu konuya oldukça önem veriyor. Şöhret olmadan önceki hayatlarını da unutmamalarını istediğinden onları sürekli çiftliğe götürmeye çalıştığını ata binmenin, bahçeyle ilgilenmenin onların nasıl ve nerede yetiştiğini unutmaması açısından önemli olduğunu vurguluyor.Aynı zamanda Bella ve kardeşleri bu işe başladığında annesi onlarla bir konuşma yapmış ve şunları söylemişti; Dinleyin, dışarıda sizin kadar güzel olan ve sizin kadar başarıyı hak eden bir milyon kız var. En çalışkan kız olmalısınız ve bunu herkese göstermelisiniz. Hadid kardeşler tam da böyle yaptı ve yıllardır podyumların en çok aranan isimleri arasındalar.Hadid'in eğitim hayatı mesleğine olan sevgisi ve işinin yoğunluğu sebebiyle yarım kaldı. 2014 sonbaharında Hadid, New York'a taşındı ve Parsons Tasarım Okulu'nda fotoğrafçılık eğitimi almaya başladı aynı zamanda IMG'ye ile çalışmak için de imza attı. Modellik kariyerinin başarısı nedeniyle okulu bıraktı ancak modelliği bitirdikten sonra okula geri dönüp Moda Fotoğrafçılığını kariyer olarak üstlenmek istediğini de her zaman söylüyor.
Bunun yanında sürekli Müslüman olmaktan gurur duyduğunu da açıklayan Bella Hadid Donald Trump'ın Müslüman ülkelere uyguladığı vize yasağı ve göçmen karşıtı politikalarından dolayı süper model ablası Gigi'yle birlikte New York'ta yapılan protesto yürüyüşüne katılmıştı. Yine Trump'ın Kudüs'ün İsrail'in başkenti açıklamaları sonrası da Londra'da protestolara katıldı. Şimdi ise İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırım için kariyerim sona erse bile Filistin'i desteklemekten asla vazgeçmeyeceğim. İsrail Başbakanı Netanyahu yeni Hitler sözleriyle gündem oldu.
Bunun ardından İsrail, Hadid ailesini hedef alan paylaşımlar yapmaya başladı. Bu destek ve hedef göstermeler ne kadar sürecek süreç nereye ilerleyecek biz de takip ediyor olacağız.