Bilal Göregen merak ettiklerimizi paylaştı

GZT, yetenekleryle adından söz ettiren sosyal medya fenomeni Bilal Göregen ile bir gün geçirdi. Hem Göregen'in hayatını dinledik hem de müziğine kulak verdik. Göregen, son günlerde sosyal medyadaki mizah platformlarında kedi GIF'i eklenerek 'Cat Vibing' akımıyla karşımıza çıkıyor.
Bilal Göregen, Türkiye onu 2010 yılında yetenek yarışmasında tanıdı. Şimdi dünyanın tanıdığı bir sosyal medya fenomeni. Çocuk yaşta müzikle ilgilenmeye başladı. Zamanla kendini geliştirdi. Göregen, davul, darbuka, def ve org çalabiliyor. Kendine has bir darbuka çalma stili var. Televizyon programlarında, etkinliklerde veya İstanbul'un meşhur meydanlarından birinde darbuka çalarken insanların karşısına çıkıyor. Kendisine bir YouTube kanalı da açan Göregen, darbukasıyla yorumladığı şarkıları düzenli olarak paylaşarak geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı.
Hatay'da dünyaya gelen Bilal Göregen görmek engelli olarak doğdu. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebatı Bölümünü kazanan Göregen müzik çalışmak için üniversite eğitimine ara verdi. Yetenek Sizsiniz yarışması öncesi Sıradışı isimli programa katılmış ve Sevdiğim Kız Bana Abi Deyince adlı parçayı seslendirmiştir. Yetenek Sizsiniz yarışmasında ise finale kadar yükselmiş finalde kaybederek 2. oldu.