Bir tavşan çok şey anlattı - Ralph'i kurtar | Bu hafta güzel şeyler de oldu 27

1- Çevre ve Şehir Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar'ın verdiği bilgiye göre alışveriş poşetlerinden ücret alınmaya başlamasına ilişkin yasal düzenlemenin yürürlüğe girdiği 1 Ocak 2019 tarihi itibaren plastik poşet kullanımı yüzde 80 azaldı ve bu sayede 290 bin ton plastik atık oluşumu engellendi. Ayrıca 2 milyar lira tasarruf sağlandı ve 12 bin ton sera gaza salımının önüne geçildi.

2- Bolu'nun Seben ilçesi Belediye Başkanı Fatih Kavak, 2013 yılında Türkiye'nin ilk fosil ormanı ilan edilen Hoçaş Fosil Ormanı'nın, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

3- Fransız Parlamentosu'nda yapılan bir oylama ile karbon emisyonlarının düşürülmesi amacıyla trenle iki buçuk saatten az bir sürede kat edilebilecek mesafedeki iç hat uçuşlarının kaldırılması teklifi kabul edildi.


4- Hindistan cevizi yağının önde gelen üreticilerinden Sri Lanka'da son yıllarda palmiye yağı ithalatının ve artan çiftlik sayısına dur demeye karar veren Cumhurbaşkanı Gotaboya Rajapaksa, amaçlarının palmiye yağı tüketimini bitirmek olduğunun altını çizdi. Rajapaksa, aşamalı kapatılacak palmiye çiftliklerinin yerine kauçuk ağacı ya da çevre dostu ürünler ekileceğini de vurguladı.

5- Humane Society of the United States için hazırlan Save Ralph, yaşamını kobay olarak sürdüren bir tavşanı konu alıyor.