Bolu'da dün başlayan kar yağışı etkisini artırdı. Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı'nda da yoğun kar yağışı etkili oldu. Karayolları ekipleri, yolda ulaşımda aksama yaşanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.
Bolu'da kar yağışı yoğun şekilde etkili oluyor. Özellikle Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde yoğun kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 20 santimetreyi aştı. Karayolları ekipleri, ulaşımda herhangi bir aksamaya yol açmamak için 24 saat esasına göre kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Sürücüler, özellikle rampalı ve virajlı bölgelerde dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Trafik ekipleri de bölgede kontrollerini artırırken, ağır tonajlı araçların geçişine zaman zaman izin verilmediği öğrenildi.
Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının aralıklarla devam edeceğini ve don riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Bölgedeki yetkililer, zorunlu olmadıkça özel araçlarla yola çıkılmaması çağrısında bulundu.