Bu hafta Gaziantep'de de güzel şeyler oldu! (BHGSDO S02B61)

1. GBB, Gaziantep Sanayi Odası ve Alman Uluslararası İş birliği Kurumu'nun ortak kalkınma projesi çerçevesinde Engelsiz Yaşam Merkezi'nin çatısına kurulan 168 kilovat saat kapasiteli güneş enerjisi panellerinin açılışı yapıldı. Proje sayesinde merkezin elektrik ihtiyacının tamamı karşılanacak.

2. Gaziantep'in Kurtuluşu'nun 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Yüzüncü Yılda Yüz Hayırsever” Kampanyası'na Gaziantepli hayırseverler destek verdi. Yaklaşık 1 milyar 500 milyon Türk Lirası yatırımla yapılacak 132 eğitim tesisinin 978 milyon Liralık kısmı hayırseverler tarafından karşılanacak.

3. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Büyükşehir, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler ve GSO ortaklığında 18 bin metrekarelik alanda ceviz, badem, incir ile zeytinden oluşan “Meyve Ormanı” için Gaziantep Valiliği Fuaye Alanı'nda protokol imza töreni düzenlendi.

4. Gaziantep'te yaşayan memur emeklisi Cemal Güneş (57), 35 yıldır sokak hayvanlarına yardım ediyor. Yolda gördüğü yaralı bir köpeği tedavi ettirerek başladığı serüvenini 35 yıldır sürdüren Güneş, kurucuları arasında olduğu dernek aracılığıyla da yaralanan ya da işkence gören hayvanların tedavisi için seferber oluyor, günlerini kedi ve köpekleri besleyerek geçiriyor.

5. Nazgul ve Emin sonunda serbest!