Bugün bilmeniz gereken 5 şey.

Rusya'da gerçekleşen Wagner darbe girişiminin etkileri sürüyor. Wagner tarafından yapılan 'Prigojin'e ulaşamıyoruz' açıklaması sonrası Kremlin de; şirketin Orta Afrika ve Mali'deki faaliyetlerinin sürdüğünü duyurdu.

Dün, Lukaşenko'nun sürece dahil olmasıyla Wagner Belarus'a doğru çekilmeye başlamış, ortalık durulmuştu. Prigojin'in ölümle tehdit ettiği Savunma Bakanı Şoygu ise isyandan sonra ilk kez Ukrayna'da bugün görüntülendi.Binlerce adayın katılımıyla yapılan Liselere Giriş Sınavı 4 Haziran'da yapılmıştı. Normal şartlarda 26 Haziran'da açıklanması beklenen sonuçlar 23 Haziran'da adayların erişimine açıldı. Bugün ise tercih kılavuzu resmen yayınlandı. Buna göre; ortaöğretim kurumları tercih süreci 3 ve 19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.Sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip olan öğrenciler dahil tüm öğrencilerin, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmaları gerekiyor. Sonuçlar ise 24 Temmuz'da açıklanacakKurban Bayramı yaklaşırken kurban kesim yerlerinde uygulanacak kurallar ve cezalar da netleşiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2023 için belirlenen şartları duyurdu.

Buna göre, kurban kesim noktalarında gerekli kurallara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa bırakan tesislere toplu kesimler için 293 bin 188 TL, bu hareketin konutlara işlenmesi halinde ise 7 bin 283 TL idari para cezası kesilecek. Ayrıca, tüm atıklar sızdırmaz, dayanıklı ve yüksek yoğunluklu siyah polietilen torbalara konulacak…

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın nokta operasyonları devam ediyor. MİT, Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç'te düzenlediği operasyonla PKK-KCK-PYD ve YPG mensubu 11 teröristi etkisiz hale getirdi.

Teşkilat operasyonu Türk Silahlı Kuvvetleriyle birlikte havadan ve karadan yürüttü. Keşif ve takip çalışmaları ise büyük bir titizlikle yürütüldü. Süreç esnasında çok sayıda bilgi ve belgeye de erişildiği duyuruldu.

Yunanistan'da uzunca bir süredir netice alınamayan seçim süreci sonuçlandı. ¬4 yıldır tek başına iktidarda olan Kiryakos Miçotakis'in liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi mecliste çoğunluğu sağladı.

İçişleri Bakanlığının açıkladığı verilere göre, sandıkların yüzde 97,75 oranında açıldığı resmi olmayan sonuçların ardından Yeni Demokrasi Partisi, yüzde 40,56 ile 300 sandalyeli meclise 158 milletvekili göndermeye hak kazandı.Resmi olmayan sonuçlara göre Batı Trakya'dan 4 Türk aday da parlamentoya girdi.