Burning Man festivaline katılanlar sel nedeniyle çölde mahsur kaldı

Dünyanın en ünlü festivallerinden Burning Man'de yağmurun etkinliği bir çamur banyosuna çevirmesiyle on binlerce kişi ABD'nin Nevada eyaletindeki Black Rock Çölü'nde mahsur kaldı.

Organizatörler, festivale gelenlerin kamplarında kalmalarını, yemek ve sularını idareli kullanmalarını söyledi.

Yapılan açıklamada kapanmanın 'bir süre' devam edebileceği belirtilirken, yerel basın alışılmışın dışındaki yağışın çöl kumunu yoğun ve kaygan çamura dönüştürdüğünü ifade etti.

Organizatörler cumartesi sabahı saat 5'te yaptıkları yaptıkları açıklamada festival alanına acil durum araçları dışında otomobil alınmayacağını belirtirken, 'Black Rock'taysanız lütfen olduğunuz yere sığının ve güvende kalın' dedi.

Çölde sıcaklık 10 derecelere düşerken yapılan ikinci bir açıklamada, 'Gıda ürünlerini ve suyu idareli tüketin, sıcak bir yere sığının' denildi.

Cumartesi günü saat 12.00 itibariyle Nevada, festivale girişin kalıcı olarak kapatılmasına karar verdi. Festival pazartesi günü sona erse de birçok katılımcı cumartesi ve pazar günü çölden ayrılmaya başlıyor.

Ulusal Hava Durumu Servisi'nden Los Angeles Times'a yapılan açıklamada cumartesi günü daha az yağış olsa da, pazar sabahı tekrar istikrarlı yağmur yağışı yaşanabileceği bildirildi.