Deprem bölgesinde çevik kuvvetin sahiplendiği 'Afitap' asıl sahibine teslim edildi

İstanbul'dan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Malatya'ya gelen çevik kuvvet polislerinin hasarlı evin balkonundan kurtardıkları ve 'Afitap' adını verdikleri köpek, sahibine teslim edildi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Malatya'da vatandaşların güvenliğini sağlayan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde görevli çevik kuvvet polislerinden Erman Öztürk ve Mesut Karakaş'ın gece devriyesi sırasında hasar almış bir evin balkonundan kurtardıkları köpeğin sahibi Ümit Kuyumcu, Anadolu Ajansı (AA) tarafından yapılan haberi gördü.

İl Emniyet Müdürlüğüne giderek durumu anlatan Kuyumcu, daha sonra Yeşilyurt ilçesinde görevde bulunan çevik kuvvet polisleriyle bir araya geldi.

Buluşma sırasında Ümit Kuyumcu köpeğine sarıldı, köpek de sahibinin yüzünü yalayarak sevgi gösterisinde bulundu.
Köpek, aşısını yaptırıp kimliğini çıkartarak bakımını üstlenen polis memuru Erman Öztürk tarafından sahibine teslim edildi.
Ümit Kuyumcu, AA muhabirine, deprem sonrası evinin hasarlı olması nedeniyle ailesini Kayseri'ye götürdüğünü, bu sırada köpeği evde bıraktığını söyledi.

Geri döndüğünde köpeği bulamadığını belirten Kuyumcu, birkaç gün kentte köpeğini aradığını, çadır kentlere giderek araştırma yaptığını ve hayvan barınaklarına gittiğini anlattı.

Bir türlü ulaşamadığı köpeğini haberlerde gördüğünü dile getiren Kuyumcu, köpeği sahiplenen polisle buluştuğunu ve hayvanı teslim aldığını ifade etti.