Deprem sonrası Kahramanmaraş sokakları: GZT ekibi bildiriyor

GZT ekibi olarak 7.7 büyüklüğündeki depremin yaşandığı bölgedeyiz. Ekibimizin her bir üyesi farklı bölgelerde gelişmeleri aktarmaya devam ediyor. Editörlerimiz Emin, Hikmet ve Esma da Kahramanmaraş'ta bölgedeki gelişmeleri anbean aktardı. Umut, korku, hüzün ve sevincin bir arada yaşandığı bölgede arama-kurtarma çalışmalarına katkı sağlayan ekibimiz yaşadıklarını aktardı.
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü merkez üssü Pazarcık ilçesi olan bir deprem meydana geldi. Saat 04.17'deki depremin büyüklüğü önce 7,4 olarak duyuruldu. Ancak AFAD ilerleyen saatlerde güncelleme yaparak depremin büyüklüğünün 7,7 olduğunu açıkladı.
7,7'lik bu depremin ardından saat 13.24'te bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi. AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, sarsıntının artçı değil yeni bir deprem olduğunu kaydetti.
Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Elazığ'da teyit edilen toplam 6 bin 444 bina yıkıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde 9 bin 57 kişi hayatını kaybetti, 52 bin 979 kişi de yaralandı.