Depremzede anne baba hayatlarını kas hastası evlatlarına adadı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da evleri hasar gördüğü için Zonguldak'a yerleşen Güzide ve Ali Altuntaş çifti, her şeyleriyle yakından ilgilendikleri kas hastası çocuklarını bir an olsun yalnız bırakmıyor.
Malatya'da ikamet eden 4 çocuk sahibi Güzide ve Ali Altuntaş'ın çocukları Mehmet (46) ve Naile'ye (42), yirmili yaşlarında yürüme, koşma ve merdiven çıkmalarında sorun yaşamaları üzerine götürüldükleri hastanede kas hastalığı teşhisi konuldu.
İlerleyen süreçte rahatsızlıkları artınca evlatlarının yanından bir an olsun ayrılmayan Altuntaş çiftinin evleri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde zarar gördü.
Afet anında 'ölsek de kalsak da birlikte' diyerek çocuklarını yalnız bırakmayan çift, depremin ardından bulundukları hasarlı binadan çıkarıldı.
Yakınlarının daveti üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aracıyla Zonguldak'a getirilen aile, Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesinde bir eve yerleştirildi.
Çevrelerinden gördükleri desteğe, misafirperverliğe minnettar kalan Altuntaş çifti, her şeyleriyle yakından ilgilendikleri evlatlarına büyük özveriyle bakıyor.