Depremzede Sena 19 gün sonra kurtarılan kedisini yanından hiç ayırmıyor

Diyarbakır'da depremde ayağından yaralanan 20 yaşındaki Sena Yaman, ağır hasarlı binada 19 gün mahsur kalan ve ekiplerin yoğun çalışması sonucu kurtarılan kedisini kucağından düşürmüyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkili olduğu Diyarbakır'da oturduğu evin ağır hasar görmesi sonucu yaralanan Yaman, depremde büyük bir sarsıntıyla uyandığını, kardeşine ulaşır ulaşmaz kedisi 'Zeno'yu bulmaya çalıştığını söyledi.

Çok uysal ve sakin olan kedisinin depremin etkisiyle çok korktuğu için sürekli hareket halinde olduğunu anlatan Yaman, yatak odası duvarının çökmesiyle ayaklarının moloz altında sıkıştığını belirtti.

Sena, 'Enkazdaki AFAD yetkililerine ve tüm çalışanlara kedimizin içeride kaldığını söyleyip yardımcı olmalarını istedik. Koltuk değneğiyle yürüyebiliyorum. Her gün, her saat oradaydık, sürekli gidiyorduk. Binaya girmeye gönüllüydüm ancak can güvenliği açısından girmeme izin vermiyorlardı. Her gün kedimin kurtarılması için ağır hasarlı binanın önüne gittim. Bizim evin içinde drone uçuruldu ve evin halini görünce kedim oradan çıkamaz dedim. Çok üzüldüm, ağladım. Dün hasarlı bina önünde kedime seslendim. Oraya gidip 'Zeno' diye bağırdım, baktım ki miyavlıyor, inanamadım. Etrafımdakilere soruyorum, duydunuz mu diye. Zeno çıktı, kendini gösterdi, kaloriferin arkasına saklanmıştı. Çok büyük bir mucize. 19 gündür orada hayatta kaldı tek başına. Polis ağabeylerim sağ olsunlar, kedimin bulunması için yardımcı oldular. Çok teşekkür ederim. Herkes elinden geleni yaptı.' dedi.