Derenin debisi yükselince mahsur kaldı

Antalya'nın Serik ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle sel sularının kapattığı derede mahsur kalan vatandaş jandarma ve itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Olay, saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Akbaş Mahallesi Akbaş Göleti ile Gelin Şelalesi arasında kalan derede mahsur kalan Taylan Kanbir, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayıp, yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye giden jandarma ve itfaiye ekipleri yolun bozuk olması nedeniyle araçlarını bırakıp, 500 metre yürüyerek olay yerine ulaştı. Aşırı yağışın etkisiyle dere sularının debisinin yükselmesi ve yolu kapatması sebebiyle aracıyla ilerleyemeyen Taylan Kanbir'e ulaşan ekipler, otomobilini derenin karşısında güvenli bir alana park etmesini istedi. Aracını park eden Kanbir, itfaiye ve jandarmanın çalışması sonucu halat yardımıyla akan sudan geçirilerek kurtarıldı.

Taylan Kanbir, 3 gün önce kamp yapmak için bölgeye geldiğini, aşırı yağışların başlaması ile bölgeyi terk etmek istediğini ancak yolun sel suları ile birlikte kapanmasıyla mahsur kaldığını, diğer ulaşım yolunu denediğini ancak onu da ağaç devrilmesi nedeniyle geçemediğini belirterek, sonrasında 112'den yardım istediğini aktardı.