Devlet desteğiyle arıcılık yapan çift, kaliteli bal için 3 kentin yaylalarını dolaşıyor

Muş'un Varto ilçesinde gezgin arıcılık yapan Sibel ve Orhan Işık çifti, kışın Hatay ve Diyarbakır, yazın da Muş'un verimli yaylalarında konaklayarak en kaliteli balı üretmek için çaba gösteriyor.
Kentte 1997'den bu yana arıcılık yapan Orhan Işık, 13 yıl önce hayatını birleştirdiği Sibel Işık'a da arıcılığı öğretti.
İlk etapta 500 kovanla üretim yapan Işık çifti, en kaliteli balı üretebilmek için kışın belli dönemlerde Hatay ve Diyarbakır'daki, yazın da Muş'taki verimli yaylalarda konaklamaya başladı.
Aldıkları siparişleri yetiştirmekte zorlanan çift, işlerini büyütmek için bir yıl arayla hazırladıkları projelerle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan yüzde 65 hibeyle toplam 1000 arılı kovan ve ekipman desteği aldı.
Bu sayede işlerini büyüten Işık çifti, en kaliteli balı üretebilmek için kışın belli dönemlerde Hatay ve Diyarbakır'daki, yazın da Muş'taki verimli yaylalarda konaklamaya başladı.
Bugünlerde Varto ilçesine bağlı Çaylar köyü kırsalına kovanlarını bırakan çift, bu yıl 60 ton bal üreterek yurdun dört bir yanına göndermeyi hedefliyor.
Sibel Işık, 13 yıldır evli olduğunu ve eşiyle gezgin arıcılık yaptığını söyledi.