ABD Eski Başkanı Donald Trump, Washington'da katıldığı ABD-Suudi Yatırım Forumu'nda ekonomi verilerini anlatırken yaptığı 'Turkey' (Hindi/Türkiye) şakasıyla salonu güldürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan övgüyle bahseden Trump, 'O gayet iyi gidiyor' dedi.
ABD-Suudi Yatırım Forumu kapsamında Washington D.C.'deki Kennedy Center'da kürsüye çıkan Donald Trump, yaklaşan Şükran Günü öncesi gıda fiyatlarındaki düşüşe dikkat çekti. İngilizcede hem 'Türkiye' hem de 'hindi' anlamına gelen 'Turkey' kelimesi üzerinden bir kelime oyunu yapan Trump, sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a getirdi.
Konuşmasında hindi fiyatlarının %33 oranında düştüğünü belirten Trump, hemen ardından yanlış anlaşılmayı önlemek istercesine şu ifadeleri kullandı: 'Hindi (fiyatları) yüzde 33 düştü. Ama Türkiye ülkesinden bahsetmiyorum. O gayet iyi, Erdoğan iyi gidiyor. Sadece beni arayıp 'Ben yüzde 33 düşmedim!' demesini istemiyorum.'
Salondakileri güldüren bu çıkışın ardından Türkiye ile ilişkilere değinen Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'O bizim dostumuz. Dostlarımıza sahip çıkmalıyız' ifadelerini kullandı.