Editör Anlatıyor | İsrail'in Filistinlilere uyguladığı 'mekansal' şiddet

İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı şiddetin Ramazan ayında arttığını hepimiz biliyoruz ancak siyonist rejimin bölge halkına uyguladığı zulüm yalnızca sıcak çatışmalar üzerinden ilerlemiyor. İnsanların sosyalleştikleri ve barındıkları alanlar bir bir ele geçiriliyor. İsrail, Filistin halkının diktiği ağaçlara bile yaşam hakkı tanımıyor.

Şeyh Cerrah gibi birçok mahallede Ramazan ayı dışında da hukuksuz tahliyeler ve ev yıkımları sürdürülüyor. Siyonistlerin amacı insanları göçe zorlamak ve bölgenin etnik yapısını kendi lehlerine çevirmek. İsrail aynı zamanda 'Arapların toprakları çölleştirdiği' algısını oluşturmak içini insanların diktiği ağaçları söküyor. Yani, siyonistlerin 'ağaç dikme projeleri' de çevreci amaçlarla değil, 'bölgenin gerçek sahibi olduklarını' kanıtlamak için.

İsrail'in Filistin'in topraklarını işgal ettiği bir gerçek; ancak işgal altında bile işleyen bir uluslararası hukuk vardır. İsrail ise bütün bu şiddet politikalarıyla savaş suçu işleme konusunda ısrarcı. Siyonistler işgalci bir devlet kurdu ve terör devleti olmaya da devam ediyor.