Engelli bireyler el sanatlarıyla rehabilite oluyor

Aksaray'da resim ve boyama atölyesi, engelli bireylerin yeni ürünler tasarlayarak rehabilite olmasına imkan sağlıyor. Engelli bireyler, atölyede el sanatı ürünler tasarlayarak boyama işlemlerini gerçekleştiriyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Aksaray Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde engellilerin sosyal aktivitelere katılarak rehabilite süreçlerinin hızlanması için 2015'te resim ve boyama atölyesi kuruldu. Atölyedeki çalışmalara, Aksaray Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde barınan zihinsel engelliler ile Umut Evleri'nde kalan zihinsel ve fiziksel engelli bireyler katılıyor.

Atölyede görevli Ahşap Teknolojileri ve El Sanatları Öğretmeni Sevil Umar, iki grup olarak yürüttükleri resim atölyesi çalışmalarının engelli bireyleri aktif yaşama kazandırdığını söyledi. Umar, atölye ürünlerinin her sene satış için sergilendiğini ve kazancın atölye malzemeleri için kullanıldığını dile getirdi. .

Atölyedeki çalışmalara katılan engellilerden İsmet Dik ise boyama yaparken rahat hissettiğini ve verimli vakit geçirdiğini belirtti.