Erzurumlu nine boğasını satıp depremzedelere bağışladı

Erzurum'da 30 Ekim 1983'de meydana gelen ve 1155 kişinin hayatını kaybettiği 6.9 büyüklüğündeki depremi Narman ilçesinde yaşayan 8 çocuk annesi Nazime Kılıç (67), beslediği büyükbaş hayvanı satarak elde ettiği 23 bin lirayı depremzedelere bağışladı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen, 10 ilde etkili olan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından yurt genelinde yardım seferberliği başlatıldı. Vatandaşların akın akın yardıma koştuğu Erzurum'da Narman ilçesinde yaşayan Nazime Kılıç, 'kardeşlerim evlatlarım' dediği depremzedelere yardım için eliyle beslediği boğayı satışa çıkardı. Kısa sürede danayı 23 bin liraya satan Nazime Kılıç, elde ettiği 23 bin lirayı da depremzedelere ulaştırmak üzere AFAD'a bağışladı.

Nazime Kılıç, 'Kaç gecedir uykum gelmiyor. Ben 1983 83 depremini gördüm. Depremzedelerin yarası bizim de yaramız. İçimiz sızladı. O yavrulara benim içim sızladı. Benim 8 çocuğum var. Onlara da diyorum ki elinizden geldiği kadar yardım edin, orayı ayağa kaldırın. Ben de kendi elimle büyüttüğüm bu boğayı depremzedelere, kardeşlerime ve evlatlarıma hibe ediyorum. Allah onlara yardım etsin' diye konuştu.