Eşinin mirasına sahip çıkan kadın arıcılıkla geçimini sağlıyor

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde geçen yıl kaybettiği eşinden öğrendiği arıcılığı sürdüren kadın girişimci, ürettiği balı yurdun dört bir yanındaki müşterilerine ulaştırıyor.

İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Kandilli köyünde eşi Abdullah Aşık'ın yaptığı arıcılığı, 2020'de onun rahatsızlığından dolayı devralan 63 yaşındaki Güler Aşık, bu tarihten itibaren hem kovanların hem de hasta olan eşinin bakımını üstlendi.
Aynı zamanda ilçe pazarında kıyafet satışı da yapan ve eşinin geçen yıl vefat etmesiyle esnaflığı bırakıp arıcılığı devam ettiren Aşık, hayatını arılara ve üniversitede okuyan kızına adadı.

Gününün büyük bölümünü arıların bakımına ayıran Aşık, eşinden öğrendiği bilgilere yenilerini ekleyerek arıcılığa tutkuyla bağlandı.
Aşık, 3 yılda sayısını 110'dan 160'a çıkardığı kovanlarında ürettiği balı, hem ilçede hem de internet üzerinden satıyor. Köyde 4 dönüm araziye bıraktığı kovanların bakımını özveriyle sürdüren Aşık, kızının da desteğiyle yılda 1 tonu aşkın bal sağımı yapıyor.
Güler Aşık, kadın olarak arıcılık yapmasının ilçede takdirle karşılandığını, genç kadın girişimcilere de örnek olduğunu söyledi.

Arıların bakımını tüm yönleriyle öğrendiğini dile getiren Aşık, 'Arıcılık artık benim için kolay bir iş, zamanla kendimi geliştirdim. Bal üretiminin yanı sıra arı yetiştiriciliği de yapıyorum. Güzel bakarsan arıcılık kazançlı bir iş. Ürettiğim organik balın tamamını satıyorum, hiçbir katkı maddesi kullanmıyorum.' dedi.