Eski istihbaratçı anlattı: Öcalan'ı kim kaçırdı?

Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesinde 15 yıla yakın bir süre görev yapan eski istihbaratçı Ali Burak Darıcılı GZT'de oldukça merak edilen bir operasyonu detaylıca anlattı. PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı Yunanistan'dan Kenya'ya kaçıran Yunan ajan Savvas Kalenteridēs'e dair merak edilen her soruya cevap veren içeriğimiz yalnızca bu operasyonu anlatmakla da sınırlı kalmadı. 'Bir ajan nasıl çalışır?', 'Nasıl istihbaratçı olunur?', 'İstihbaratçıların özellikleri' gibi birçok farklı başlığa ayrı ayrı cevap vermeyi başaran içeriğimiz gerçek bir 'istihbaratçı profili' çizmeyi başardı.

Yunan ajan Savvas Kalenteridēs'in Türkiye'ye hangi kimlikle gelip neler planladığına kadar çok sayıda farklı ve merak edilen konu GZT Şef Editörü Nazif Menteş'in soruları, Eski İstihbaratçı, Akademisyen Ali Burak Darıcılı'nın cevaplarıyla aydınlanıyor. Yunan ajanın Türkiye'de yaptıkları ve sonrasında aldığı cevapları da bulabileceğiniz içerikte Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'e dair de cevaplar bulabilmek mümkün olacak.

Yabancı bir ülkede istihbaratçı olmak konusunda dikkat edilmesi gereken her detay konunun en uzman ismi Ali Burak Darıcılı tarafından tek tek değinilerek deşifre ediliyor.