Esnaf 'tekrar kapanmaktan', vatandaşlar ise 'vaka artışlarından' korkuyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, 4-10 Aralık tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka haritasını açıklamasının ardından Edirne'nin vaka oranı en çok artan iller arasında ilk sırada yer alması kent esnafını tekrar kapanma yaşanması, vatandaşı ise hastalığın yayılma riskinin artması konusunda endişelendiriyor.

Edirne'nin en işlek ve kalabalık noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde en çok da gençlerin maske takmadığı dikkat çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, 4-10 Aralık tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıklamasının ardından Edirne'nin en çok artış yaşanan iller arasında ilk sırada olduğu görüldü. Bu durum geçtiğimiz yıl salgın tedbirleri kapsamında uygulanan kapanma ve sokağa çıkma kısıtlamalarının tekrar yaşanabileceği düşüncesine kapılan esnafı düşündürürken, vatandaşları ise Türkiye'de de görülen Omicron Varyantı ve Kovid-19 salgınının yayılma riskinin artmasına karşı korkutuyor.

Türkiye geneline bakıldığında Edirne'nin vaka artışında ilk sırada olmasının çok üzücü olduğunu belirten esnaf Rahmi Cömert, bu durum karşısında Edirne halkının daha temkinli olması ve kurallara uyuma daha çok özen göstermesi gerektiğinin bir kez daha görüldüğünü ifade etti.