Felçli kedi elektrik akımı tedavisi ile yeniden yürümeye başladı

Sivas'ta 8 aylık kedi yavrusu 'Badem', deri altına elektrik akımı verilerek yapılan destekleyici fizik tedaviyle yürüme yetisini yeniden kazandı.

Kent merkezinde su arıtma sistemleri ticareti üzerine çalışan Murat İşbilir, yaklaşık 3 ay önce iş yerinin penceresinin önüne gelen kedi yavrusunu sahiplendi.

İşbilir, 'Badem' ismini verdiği kedisini arka ayakları tutmamaya başlayınca kentteki bazı veteriner kliniklerine götürdü ancak birçok hastalıkla benzer belirtiler gösterdiği için hastalığa tam teşhis konulamadı.

Son olarak götürülen klinikte Badem'in 'Kedi Enfeksiyoz Peritoniti (FIP)' hastalığına yakalandığı tespit edildi.

Hastalığın teşhis ve tedavisiyle ilgilenen uzman veteriner hekim İbrahim Özmen, Badem'in yaklaşık 2 ay önce arka ayaklarından felçli bir şekilde kliniğine getirildiğini belirterek, 'Ağzında yaralar, ishal, idrar yapmada güçlük gibi şikayetleri vardı. Daha önce birtakım tedaviler görmüş. Kliniğimize geldiğinde bu bulgularla seyreden 25 hastalık belirledik. Bu hastalıkları teker teker eleyerek teşhisi koymaya çalıştık ve bunun 'Kedi koronavirüsü' dediğimiz FIP hastalığının nörolojik formu olduğunu tespit ettik.' dedi.