Gazzeli kadın canlı yayında anlattı: İsrail askerleri Filistinli kadınları tecavüz edip öldürüyor

El Cezire canlı yayınına bağlanan Filistinli kadın Cemile Hessi, anlattığı gerçeklerle İsrail bozgunculuğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Hessi, Gazze'deki Şifa Hastanesi Külliyesi'ni kuşatan sapkın işgal askerlerinin yakaladıkları Filistinli kadınlara önce tecavüz ettiklerini, sonra ise vahşice öldürdüklerini belirtti.

Konuşmasında Gazze'deki soykırımın yol açtığı açlık ve kıtlığa da değinen Hessi, tuttukları orucu su ve yemek bulamadıkları için açamadıklarını dile getirdi.

İsrail ordusunun, halkı aç ve susuz bırakıp yardımların ulaşmasını engelleyerek insani bir felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 32 bin 142'ye yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 170 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi.

İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 72 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 114 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 32 bin 142'ye, yaralı sayısının da 74 bin 412'ye ulaştığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurguladı.