Gece tuzağı: Yumurtalı otoban çetesi nasıl çalışıyor?

Adana-Mersin otoyolundaki otoban çetesi haberlerini takip etmek için bölgeye gittik. Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki Akgedik Mahallesi otoban çetelerinin en çok bulunduğu yerler arasında. Mahalle halkıyla konuştuk. Aynı zamanda gazeteci Beycan Üçkar'dan da görüş aldık. Geçtiğimiz günlerde otoyolda araçların üzerine yürüyen kişiler araç kamerası ile görüntülenmişti.
İddialara göre bu kişiler otoban çetesi. Genelde yaz aylarında ortaya çıkıyor, ıssız bölgelerden gelen araçları durduruyorlar. 2 grup halinde çalışıyorlar. Önde bekleyen grup, aracın ön camına yumurta atıyor geride bekleyenler de sürücünün sileceği çalıştırmasını bekliyor. Silecek çalışır çalışmaz atılan yumurtanın etkisi ile sürücünün görüşü kısmen engelleniyor. Mecburen yavaşlamak ya da durmak zorunda kalıyor. Arkadan gelen grup devreye girerek duran aracı gasp ediyor.
Peki böyle bir durumda ne yapmalı? Benzer bir durumda aracınızdan inmeyin ve uzak bir mesafede durmaya çalışın. Takip edilme olasılığına karşı kontrollü ilerleyin. Polis ekiplerine haber verin.