Güney Kore Büyükelçisi Lee, Türkiye'ye "Memleketim" ve "Katibim" şarkılarıyla veda etti

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik, Türkiye'deki görev süresinin sona ermesinin ardından saksafonla 'Memleketim' ve 'Katibim' şarkılarını çalarak Türkiye'ye veda etti.

Lee, Türkiye'deki görevinin ardından, buradaki yaşantısı ve hatıralarını anlattı.

Türkiye'nin birçok bölgesinde ve çeşitli vesilelerle Türk insanlarıyla tanışma fırsatı bulduğunu belirten Lee, '(Türklerin) Korelilere ne kadar çok benzediklerini öğrendiğimde hem şaşırdım hem de mutlu oldum. Sadece görünüş olarak bizden farklı görünen Koreliler gibiler. Hepsi dost canlısı, nazik ve son derece temiz kalpliler.' dedi.

Lee, Türkiye'de seyahat etmenin kendisini mutlu ettiğini, 3 yıllık görev süresi boyunca diğer büyükelçilerden daha fazla ziyaretlerde bulunduğunu düşündüğünü söyledi.

Hafta sonları eşiyle beraber arabayla birçok yere gittiğini ifade eden Lee, 'Oğlum, kızım, anne-babam ve yakın arkadaşlarım Ankara'ya geldiğinde onları Türkiye'nin dört bir yanındaki güzel manzaralı ve tarihi yerlere götürdüm. Herkes Türkiye'ye hayran kalmıştı ve Türkiye'ye hayran kalan onları gururla izlemek benim için en güzel anıydı.' değerlendirmesini paylaştı.