Herkesi Ticarete Yönlendiren Sistem: GFT

Garantili Fon Transferi (GFT), mal veya hizmet alan işletmelerin vadeli ödemelerini Vakıf Katılım garantörlüğünde yapmasını, mal veya hizmet satan işletmelerin ise vadesi gelmeden önce alacaklarını diğer ödemeleri için dijital olarak transfer edebilmesini sağlayan bir gayrinakdi finansman ürünüdür. Bu sistem dünyada ilk kez Türkiye'de uygulanacak.

Geleceğin vadeli ödeme aracı olarak nitelendirilen GFT'yle, vadeli ödemeler, dijital olarak, mal veya hizmet satımı yapan firmaların hesabına aktarılıyor. Hesabına GFT bakiyesi intikal eden firma dilerse, kendisine ulaşan GFT'yi, borçlusu olduğu başka ticari işlemlerin ödemesi için, ihtiyaç duyulan miktarlarda bölerek vade gününe kadar kullanabiliyor. Böylece başlangıçta bir müşterinin tek bir ticari işlemi için başlatılan gayrinakdi finansman süreci, daha fazla firmanın çok sayıda ticari işlem hareketliliğine fırsat vermiş oluyor.

İnternet ve Mobil Şube ya da en yakın Vakıf Katılım şubesi üzerinden transferin gerçekleşebildiği GFT'nin devir ve dolaşımı, havale ve EFT kadar hızlı, kolay ve eş zamanlı olarak gerçekleşiyor.