Hosteslik yaptığı yolcu otobüsüne kaptan oldu

Zonguldak'ta otobüslerde 10 yıl hostes olarak çalıştıktan sonra şoför koltuğuna oturan Yeliz Toronoğlu, şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlardan takdir topluyor.

Araçlara ilgisi dolayısıyla 10 yıl önce otobüslerde hosteslik yapmaya başlayan 29 yaşındaki Toronoğlu, bir süre sonra otobüs şoförlüğü hayalini gerçekleştirmeye karar verdi.

Ailesinin ve çalıştığı firmadaki meslek büyüklerinin de desteğiyle direksiyon başına geçen Toronoğlu, yaklaşık 2 haftadır Zonguldak-İstanbul ve İstanbul-Zonguldak seferlerini yapıyor.

Araçlara merakından bahseden Toronoğlu, 'Hosteslik yapıyordum, araçlara da aşina olunca 'Kaptanlığı neden yapmayayım?' dedim. Ailemin de büyük desteğiyle artık şoförlüğe geçtim.' dedi.

Toronoğlu, otobüs kullanmanın kendisi için zor olmadığını anlatarak, 'Hiç heyecanlanmadım, zaten 10 sene hosteslik yaptığım için arabalara aşinaydım. 'Şikayet eden olur mu, rahatsız olan olur mu?' diye biraz yolcuda tereddüt ettim. Çünkü herkesin dediği bir şey var, 'Kadınlar neden şoförlük yapıyor? Ne gerek var, evde otursunlar.' gibisinden. Ama çok tebrik de aldım. Hiç şikayet almadım.' diye konuştu.