Hulusi Akar'dan askerlere samimi talimat: Evlenin

Suriye sınırındaki karakollarda görev yapan askeri personeli ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, konuştuğu askerlere evli olup olmadığını sordu. Askerlerin nişanlı veya bekar olduğunu öğrenen Akar, askerlere evlenmeleri talimatını verdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, kuvvet komutanları ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte Suriye sınırındaki Hudut karakollarını ziyaret etti.

Bayram namazının ardından Karkamış Köprübaşı Hudut Karakolu'nda askerlerle görüşen Hulusi Akar, askerlere evli olup olmadığını sordu. Görüştüğü 3 askerden 2'sinin nişanlı birinin ise bekar olduğunu söylemesi üzerine Akar, tüm askerlere evlenmesi talimatı verdi.

Akar'ın talimatı ile Başbakan Yardımcısı Kaynak ise askerlerin evlenmesi için gerekli finansman desteği devlet olarak karşılayacakları müjdesini verdi. Akar, askerlerin birlik komutanlarına da askerlerin evlendirilmesi talimatını vererek, askerlerin evlendirilirken kendisine de haber verilmesini istedi.