İngiltere, İsrail'in Gazze'de başlattığı yeni kara operasyonu ve bölgedeki abluka nedeniyle İsrail ile yürütülen ticaret görüşmelerini askıya aldığını açıkladı. Ayrıca, İsrail'de görev yapan İngiltere Büyükelçisi'nin istişarelerde bulunmak üzere geri çağrıldığı bildirildi.
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, yaşanan gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, Gazze'deki insani durumun kabul edilemez boyutlara ulaştığını belirterek, “Masum çocukların tekrar bombalandığı Gazze'deki acı seviyesi kesinlikle tahammül edilemez. Bugün İsrail'in tırmandırdığı olaylar karşısında dehşete düştüğümüzü kayda geçirmek istiyorum. Gazze halkının aç kalmasına izin veremeyiz,” ifadelerini kullandı.
İngiltere hükümetinin aldığı karar, uluslararası toplumun İsrail'in Gazze'deki askeri faaliyetlerine yönelik tepkisinin giderek sertleştiğini gösteriyor. Yetkililer, bölgede acil ateşkes ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılması çağrısında bulunmaya devam ediyor.
+ GZT Haber Merkezi'nden çıkan tüm içeriklerde olduğu gibi burada da 'GZT bakış açısı' hakim... Son dakika ise en hızlı, merak edilen ise en anlaşılır, dolu dolu bir konu ise en doyurucu şekilde takipçilerimize sunuyoruz. Yine de soru işareti kaldı ise iletisim@gzt.com'a mail atmanız, sosyal medya hesaplarımızdan bize mesaj göndermeniz yeterli.