İngiltere Başbakanı Starmer, “Gökyüzünde artan Rus tehdidiyle karşı karşıyayız” diyerek, savaşa hazır olma durumuna geçtiğini ilan etti.
İsrail'e silah satışı yapan İngiliz savunma şirketi BAE Systems'a yaptığı ziyaret sırasında konuşan Starmer, üç temel değişikliği hayata geçireceğini açıkladı. bu değişikliklerin ilki, İngiltere'nin “savaşa hazır olma” aşamasına geçecek olması.
İkinci olarak hükümetinin yapacağı her şeyin NATO'nun gücüne katkıda bulunacağını söyleyen Starmer, son olarak hükümetinin “savaş hazırlıkları için inovasyonu hızlandıracağını” söyledi.
Bu inovasyonlardan bazıları ise İngiltere'de halihazırda kullanılan 7 adet Astute sınıfı denizaltının yerine 12 adet nükleer denizaltı inşa edilmesi.
Almanya'nın “Rusya'nın 4 sene içinde bir NATO ülkesini işgal edebileceği” açıklamasına ise 'Rusya, zaten şu an hava sahamızı ve sularımızı tehdit ediyor. Siber saldırılar yapıyor” derken Savunmaya ayrılan harcamayı yüzde 2,5'ten yüzde 3'e çıkarma hazırlığını da açıkladı.
+ GZT Özel İçerik Editörü. En doğudan en batıya, en kuzeyden en güneye habercilikte yenilikçi yaklaşımlar geliştirip içerik üretiyor. Kendisine mail veya sosyal medya adresleri üzerinden ulaşabilirsiniz.