Işıklı Gölü'nde nilüferlerin masalsı görüntüsü tatilcileri cezbediyor

Denizli'nin Çivril ilçesinde bulunan, üzerindeki beyaz renkli nilüfer çiçekleriyle ünlü Işıklı Gölü, ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. Gölü görmek için hafta sonları günlük ortalama 5 bin kişi geliyor. Hafta sonları yaşanan bu hareketlilik 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde de sürüyor.

Göl kenarında bulunan kayıklara binen ve gölün üzerinde gezme şansı yakalayan ziyaretçiler, nilüfer çiçekleri başta olmak üzere çok sayıda canlı ve bitki türünü yakından görme fırsatı yakalıyor. Denizli'ye 118 kilometre uzaklıkta olan Çivril ilçesinin Işıklı Mahallesi'nde bulunan Işıklı Gölü, üzerindeki nilüfer çiçekleriyle görsel şölen sunuyor. Doğal SİT alanındaki göldeki beyaz renkli nilüferler, hafta sonları ve tatil günlerinde doğaseverlerin uğrak yeri oluyor. Büyük Menderes Nehri'nin ana kollarından birinde sulama amaçlı oluşturulan ve 7 bin 300 hektarlık alana sahip Işıklı Gölü'ne gelen ziyaretçiler, göl manzarası eşliğinde köy kahvaltısı yapabiliyor.

Göl kenarında bulunan kayıklara binip, gölün üzerinde gezebilen ziyaretçiler, nilüfer çiçekleri başta olmak üzere çok sayıda canlı ve bitki türünü yakından görme fırsatı yakalıyor. Fotoğrafçılar için de doğal bir plato olan Işıklı Gölü, hafta sonlarının yanı sıra Kurban Bayramı'nda başta Denizlililer olmak üzere çevre illerden gelenlerin de akınına uğruyor.